Библиотеката връчи две награди „Читател на годината” за 2021 г.

Традиционните си награди „Читател на годината” за изтеклата 2021 година, присъди на двама свои читатели Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград.

Михна Русева печели приза при възрастните с прочетени над 200 книги. Тя е редовен читател в Заемна за възрастни и предпочита художествена литература. Любим неин автор е Лусинда Райли.

„Читател на годината” в Детски отдел стана второкласника Виктор Янчев с прочетени 95 книги. Той обича да чете книжки с различна тематика, но най-вече – приказки. Виктор проявява голям интерес към приключенията на любимеца на много деца – костенурката Франклин.

Наградите на отличените връчи директорът на библиотеката Валентина Терзиева с пожелания за здраве и още дълги години вълшебни и приятни моменти с книгите. Тя сподели, че стремежът за постигане на многообразие и пълнота от любима литература, задоволяваща интересите на читатели от всички възрасти, е част от целенасочената политика на Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград за насърчаване на четенето и грамотността.